Het was het gezellig druk bij Villa Voorstad op 13 februari. Normale mensen uit diverse werkvelden waren aanwezig om kennis te maken met het nieuwe project van Don Bosco Deventer ‘Terug naar het normale leven’. Het werd duidelijk dat er nog steeds jongeren onder de radar duiken en tussen wal en schip vallen bij hulporganisaties. Bestaande organisaties doen goed werk, maar niet op elk potje past een kant en klaar dekseltje zullen we maar zeggen.

De eerste handen werden ineen geslagen

Don Bosco Deventer roept normale mensen en organisaties op om samen in dit gat stappen. Om te voorkomen dat deze jongeren helemaal van de radar verdwijnen werden deze avond de eerste handen in elkaar geslagen: een vangnet van organisaties als Raster, Aventus, diverse ZZP’ers en Wonderkids worden aan elkaar gekoppeld om puur maatwerk te leveren. Daarnaast krijgt iedere jongere een eigen mattie, geen coach maar iemand met levenservaring die er voor ze is en de weg weet in het vangnet. Het doel is de komende drie jaar circa 20 jongeren de weg naar het normale leven te wijzen.

Iedereen heeft normale mensen om zich heen nodig

Tijdens de avond werden de aanwezigen zich bewust van de kracht van normale contacten. Iedereen werd gevraagd zelf terug te kijken naar hun 18e levensjaar en te bedenken hoe zelfstandig ze toen waren. Vervolgens werd duidelijk dat een serie normale mensen als een vader, werkgever, tante, opa of vriendin van betekenis waren geweest om te groeien naar meer zelfstandigheid en het normale leven.

Zulke normale contacten zijn de basis van het project ‘terug naar het normale leven’. Na deze avond zijn er al zes potentiele matties en evenveel betrokken organisaties. Tijd om van start te gaan, alles staat klaar voor de eerste jongeren.

 

Ben jij een vader, werkgever, tante, opa of vriendin? Ontdek dan op dinsdagavond 6 maart of jij een mattie bent. Volgende bijeenkomst: 6 MRT – Ben jij een mattie?

www.terugnaarhetnormaleleven.nl